Goedkope autoverzekering

Op zoek naar een goede maar goedkope autoverzekering? Tijd om online de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken! Alleen dan vind jij de goedkoopste autoverzekering voor jouw heilige koets. Online is het een fluitje van een cent om alle verschillende verzekeringen op prijs en polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken.

 • Vergelijken loont vaak de moeite

  Heb jij al jaren dezelfde autoverzekering? Zonde! Door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kun je al gauw €200,- op jaarbasis besparen. Online is de vergelijking binnen 5 minuten gepiept. Vergeet niet om de vergelijking regelmatig te herhalen. De premies en voorwaarden kunnen wijzigen en de auto wordt ouder waardoor een ander soort dekking wellicht interessanter is. Ook de kortingen die je als nieuwe klant kunt krijgen zijn vaak interessant.

 • De juiste dekking

  Autoverzekeringen kennen pakweg 3 verschillende soorten dekking . Welke dekking het beste bij jou past is grotendeels afhankelijk van de leeftijd van je auto.

  0 t/m 5 jaar: WA + Volledig Casco (Allrisk)
  6 t/m 10 jaar: WA + Beperkt Casco (WA Plus)
  Ouder dan 10 jaar: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

 • Kleine schades zelf betalen

  Heb je een kleine schade? Dan kan het voordeliger zijn om de schade zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je meestal (een deel van) je no-claimkorting. Hierdoor stijgt je maandelijkse premie. Als het schadebedrag klein is, overweeg dan om de schade zelf te betalen. Dit kan veel goedkoper zijn dan een jarenlange hogere premie.

 • Neem een hoger eigen risico

  Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om een hoger eigen risico te nemen. Als je een schade claimt betaal je dan een hoger bedrag. Hier staat een lagere maandelijkse premie tegenover. Heb je veel spaargeld en kun je een dergelijke tegenvaller opvangen? Dan is dit een handige tip om geld te besparen op je autoverzekering.

 • Pechhulp dubbel verzekerd?

  De autoverzekering kan vaak uitgebreid worden met pechhulp. Als je recht hebt op pechhulp van de autofabrikant of een abonnement hebt bij de ANWB / Route Mobiel is dit een overbodige uitbreiding.

 • Premie jaarlijks betalen

  Veel mensen kiezen ervoor om de premie van de autoverzekering maandelijks te betalen. Logisch, want het gaat om een fors bedrag. De meeste verzekeraars rekenen hier echter wel een toeslag voor. Maandelijks betalen kan tot 6% duurder zijn dan een jaarlijkse betaling. Heb je een forse spaarrekening, dan kan dit een interessante optie zijn om geld te besparen.