Gas besparen

Een gezin met twee kinderen verbruikt jaarlijks gemiddeld zo’n 1.720 kubieke meter aan gas. Een kubieke meter gas (m3) kost tegenwoordig ongeveer 65 eurocent. De gasrekening bedraagt zodoende al gauw ruim 1.100 euro per jaar. Gas besparen is goed voor het milieu én levert een forse besparing op de gasrekening op.

 • Moderne hr-ketel

  Een nieuwe, zuinige hr-ketel verbruikt 15 tot 20% minder gas dan een exemplaar van 15 jaar of ouder. De aanschaf van zo’n hr-ketel verdient zichzelf dus al snel terug.

 • Radiatorfolie aanbrengen

  Een radiator geeft de warmte aan twee kanten af. Door radiatorfolie tussen de muur en de radiator aan te brengen voorkom je dat de warmte in de muur trekt.

 • Waterbesparende douchekop

  Bespaar gas én water met een waterbesparende douchekop. Je merkt nauwelijks verschil maar het levert toch een leuke besparing op.

 • Thermostaat graad lager

  De thermostaat een graad lager zetten levert een besparing van 7% op het gasverbruik op. Een warme trui aantrekken loont dus zeker de moeite. Zet de thermostaat ook één uur van tevoren lager als je van plan bent om weg te gaan of naar bed gaat.

 • Cv-leidingen isoleren

  Door de cv-leidingen te isoleren gaat er geen warmte verloren. Het isoleren van cv-leidingen is heel eenvoudig en het materiaal is bij iedere bouwmarkt te koop.

 • Tochtstrips gebruiken

  Kieren bij ramen en deuren zorgen ervoor dat er veel warmte verloren gaat. Door tochtstrips en een brievenbusborstel aan te brengen kun je heel eenvoudig gas besparen.