Geld besparen op boodschappen

Boodschappen doen is een wekelijks terugkerende bezigheid. Een groot gedeelte van de maandelijkse uitgaven wordt besteed in de supermarkt. De kosten van de boodschappen hangen grotendeels af van de grootte van het gezin. Ook de leeftijden en het geslacht van de gezinsleden speelt een rol. Het is heel eenvoudig om geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. De onderstaande tips kunnen hierbij helpen.

 • Speur naar aanbiedingen

  Supermarkten vechten onderling een heuse prijsoorlog uit. Iedere week zijn er tal van producten in de aanbieding. Kortingen van 50% of acties met “1 + 1 gratis” zijn geen uitzondering. Tegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig om alle aanbiedingen online te bekijken. Websites als Superscanner.nl en Reclamefolder.nl maken de zoektocht naar de beste aanbiedingen een stuk eenvoudiger.

 • Gebruik een boodschappenlijstje

  Maak voordat je naar de supermarkt gaat een boodschappenlijstje. Hierdoor koop je uitsluitend de boodschappen die je nodig hebt en voorkom je impulsaankopen.

 • Leg een voorraad aan

  Producten zoals gel, tandpasta, shampoo, deodorant, wasmiddel en tampons bederven niet en zijn vaak in de aanbieding. Als een dergelijk product in de aanbieding is, schroom dan niet om een kleine voorraad aan te leggen.

 • Met een lege maag boodschappen doen

  Het is wetenschappelijk aangetoond: mensen die met een hongerig gevoel naar de supermarkt gaan zijn eerder geneigd om meer voedsel te kopen. Doe jezelf, de lijn en je portemonnee een plezier en ga niet met een lege maag de deur uit.

 • Plaatselijke markt

  Het gezegde “op de markt is je gulden een daalder waard” gaat nog steeds op. Marktkooplieden zijn met name tegen het einde van de dag geneigd om flinke kortingen te geven.